Pasja

Z miłości do

dobrego jedzenia

Gotujemy

z pasją i zamiłowaniem

Piękna przyroda, tradycje i zwyczaje półwyspu, gdzie od wielu lat ludzie żyją z rybołówstwa oraz turystyki, urzekły nas swoim unikalnym charakterem i niepowtarzalnością. Zakochaliśmy się w tym miejscu od pierwszego wejrzenia i nie wyobrażamy sobie mieszkania w wielkim mieście.

Tutaj w Jastarni przez większą część roku czas płynie wolniej. Morze zimą jest równie piękne jak latem, a jesienne sztormy to niesamowite zjawisko, które uczy pokory wobec natury. Kontrastuje z tym letni gwar, wszechobecne deski, śmiech dzieci, zamki z piasku i kolorowe parawany na plaży.

Postanowiliśmy, że stworzymy miejsce w którym tradycja będzie przeplatać się z nowoczesnością, a liczne pamiątki świadczyć będą o jego ciekawej przeszłości.

Pyszne dania przygotowywane z lokalnych produktów to nasza specjalność. Wszystkie potrawy szykujemy na bieżąco, nie odgrzewamy mrożonek, gotowych produktów, nie podajemy zup z torebki. Cieszymy się, kiedy nasi goście chwalą kuchnię 7 Kontynentu i wracają do nas całymi rodzinami po raz kolejny na zdrowe, a przy tym smaczne posiłki.

 

Kucharz starannie oporządza łososia, który po przygotowaniu trafi na restauracyjny strół

Krojenie i przygotowywanie łososia pod przystawkę z tatara


 

Zestaw świeżych ziół - bazylia, oregano, mięta, tymianek - dodawane do przygotowanych potraw.

Potrawy

świeże i zdrowe

W naszej kuchni przestrzegamy surowych norm dotyczących świeżości produktów. Gotujemy tylko ze świeżych składników a potrawy powstają na bieżąco, na zamówienie klienta.
Nie uznajemy zup z proszku, kostek rosołowych i innych tego typu wynalazków. Produkty staramy się kupować u lokalnych, znanych nam dobrze dostawców.
Pomimo lokalizacji w centrum kurortu, gdzie w sezonie czas pędzi, hołdujemy raczej zasadzie slow food.