O restauracji 1

Zapoznaj się

z historią

 7 Kontynentu

Sprawdź

Początki Restauracji

7 Kontynent

Pomysł założenia restauracji zrodził się z miłości do jedzenia, jak i chęci kultywowania kaszubskich tradycji. Postanowiliśmy, że stworzymy miejsce w którym tradycja będzie przeplatać się z nowoczesnością, a liczne pamiątki świadczyć będą o jego ciekawej przeszłości. Dodatkowo piękne plaże, specyficzny klimat z dużą zawartością jodu w powietrzu, ciepłe wody Zatoki Puckiej, szum fal otwartego morza, życzliwość mieszkańców oraz łatwy dostęp do świeżych produktów sprawiły, że wybór Jastarni jako docelowej lokalizacji dla naszej restauracji okazał się strzałem w dziesiątkę!

 

Room 1 © TheHawksMoor.com
© TheHawksMoor.com
© TheHawksMoor.com
© TheHawksMoor.com

 

© TheHawksMoor.com
© TheHawksMoor.com
© TheHawksMoor.com
© TheHawksMoor.com

Tradycyjna Kuchnia

W nowoczesnym wydaniu

7 Kontynent jest idealnym miejscem dla poszukiwaczy niezwykłych smaków polskiej kuchni, w nieco nowocześniejszym wydaniu. Można u nas zjeść obfite śniadania, napić się świeżo parzonej kawy, czy załagodzić pragnienie delikatnym drinkiem. Natomiast w porze obiadowej, po aktywnym wypoczynku na piaszczystej plaży, czy spacerze wśród urokliwych rybackich uliczek śmiało można zjeść przepyszny posiłek składający się z samy świeżych i smacznych składników – warzyw, ryb i mięs. Dodatkowo, domowej roboty desery sprawią, że zaraz po wyjściu z restauracji na pewno zapragniemy przekroczyć jej progi jeszcze nie jeden raz.

Nieustannie dbamy o jakość serwowanych przez nas dań oraz poziom obsługi gości, by czuli się oni komfortowo i byli w pełni zadowoleni z przyjścia do naszej restauracji. Wszystkie posiłki przygotowywane są na bieżąco, z lokalnie dostępnych produktów, soczystych mięs oraz świeżych ryb, sprowadzonych prosto z jastarnickich kutrów – a wszystko to osobiście nadzoruje nasz szef kuchni, aby cały proces związanym z obsługą gości przebiegał gładko i bezproblemowo.

 

Pasja

Z miłości do

dobrego jedzenia

Gotujemy

z pasją i zamiłowaniem

Piękna przyroda, tradycje i zwyczaje półwyspu, gdzie od wielu lat ludzie żyją z rybołówstwa oraz turystyki, urzekły nas swoim unikalnym charakterem i niepowtarzalnością. Zakochaliśmy się w tym miejscu od pierwszego wejrzenia i nie wyobrażamy sobie mieszkania w wielkim mieście.

Tutaj w Jastarni przez większą część roku czas płynie wolniej. Morze zimą jest równie piękne jak latem, a jesienne sztormy to niesamowite zjawisko, które uczy pokory wobec natury. Kontrastuje z tym letni gwar, wszechobecne deski, śmiech dzieci, zamki z piasku i kolorowe parawany na plaży.

Postanowiliśmy, że stworzymy miejsce w którym tradycja będzie przeplatać się z nowoczesnością, a liczne pamiątki świadczyć będą o jego ciekawej przeszłości.

Pyszne dania przygotowywane z lokalnych produktów to nasza specjalność. Wszystkie potrawy szykujemy na bieżąco, nie odgrzewamy mrożonek, gotowych produktów, nie podajemy zup z torebki. Cieszymy się, kiedy nasi goście chwalą kuchnię 7 Kontynentu i wracają do nas całymi rodzinami po raz kolejny na zdrowe, a przy tym smaczne posiłki.

 

Kucharz starannie oporządza łososia, który po przygotowaniu trafi na restauracyjny strół

Krojenie i przygotowywanie łososia pod przystawkę z tatara


 

Zestaw świeżych ziół - bazylia, oregano, mięta, tymianek - dodawane do przygotowanych potraw.

Potrawy

świeże i zdrowe

W naszej kuchni przestrzegamy surowych norm dotyczących świeżości produktów. Gotujemy tylko ze świeżych składników a potrawy powstają na bieżąco, na zamówienie klienta.
Nie uznajemy zup z proszku, kostek rosołowych i innych tego typu wynalazków. Produkty staramy się kupować u lokalnych, znanych nam dobrze dostawców.
Pomimo lokalizacji w centrum kurortu, gdzie w sezonie czas pędzi, hołdujemy raczej zasadzie slow food.