Początki Restauracji
7 Kontynent
Pomysł założenia restauracji zrodził się z miłości do jedzenia, jak i chęci kultywowania kaszubskich tradycji. Postanowiliśmy, że stworzymy miejsce w którym tradycja będzie przeplatać się z nowoczesnością, a liczne pamiątki świadczyć będą o jego ciekawej przeszłości. Dodatkowo piękne plaże, specyficzny klimat z dużą zawartością jodu w powietrzu, ciepłe wody Zatoki Puckiej, szum fal otwartego morza, życzliwość mieszkańców oraz łatwy dostęp do świeżych produktów sprawiły, że wybór Jastarni jako docelowej lokalizacji dla naszej restauracji okazał się strzałem w dziesiątkę!
Tradycyjna Kuchnia
W nowoczesnym wydaniu
7 Kontynent jest idealnym miejscem dla poszukiwaczy niezwykłych smaków polskiej kuchni, w nieco nowocześniejszym wydaniu. Można u nas zjeść obfite śniadania, napić się świeżo parzonej kawy, czy załagodzić pragnienie delikatnym drinkiem. Natomiast w porze obiadowej, po aktywnym wypoczynku na piaszczystej plaży, czy spacerze wśród urokliwych rybackich uliczek śmiało można zjeść przepyszny posiłek składający się z samy świeżych i smacznych składników – warzyw, ryb i mięs. Dodatkowo, domowej roboty desery sprawią, że zaraz po wyjściu z restauracji na pewno zapragniemy przekroczyć jej progi jeszcze nie jeden raz.
Nieustannie dbamy o jakość serwowanych przez nas dań oraz poziom obsługi gości, by czuli się oni komfortowo i byli w pełni zadowoleni z przyjścia do naszej restauracji. Wszystkie posiłki przygotowywane są na bieżąco, z lokalnie dostępnych produktów, soczystych mięs oraz świeżych ryb, sprowadzonych prosto z jastarnickich kutrów – a wszystko to osobiście nadzoruje nasz szef kuchni, aby cały proces związanym z obsługą gości przebiegał gładko i bezproblemowo.